Artifex Lezing door Richard Hutten en Nadine Gouders (26 november 2017)

Posted: November 9th 2017

Op 22 september opende in Centraal Museum de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design. Het Centraal Museum kocht precies twintig jaar geleden voor het eerst Droog Design aan en bezit inmiddels de grootste museale collectie Droog Design ter wereld. Op zondag 26 november organiseert Artifex samen met het Centraal Museum een lezing over de beginjaren van Droog Design met Droog Design ontwerper Richard Hutten en conservator in opleiding bij het Centraal Museum.

Tijdens de lezing vertelt Richard Hutten, ontwerper, over de beginjaren van het ontwerpcollectief Droog Design. Hoe werd Droog ontvangen? En wat heeft het betekend voor Dutch Design? Vervolgens is Nadine Gouders, conservator in opleiding bij het Centraal Museum, aan het woord. Zij zal ingaan op hoe Droog Design zo snel in de museale collectie van het Centraal Museum terecht is gekomen en wat het belang is van Droog Design binnen de verzameling toegepaste kunst van het museum.

Datum: zondag 26 november 2017
Tijd: 11:00-12:30 uur
Locatie: Centraal Museum, Utrecht
Kaarten voor deze ‘Droog Design Lezing’ reserveren via Artifex op www.artifex.nu

Photo: Centraal Museum, Utrecht/Ernst Moritz

Share

Comments are closed.