Loading Events
Saturday 18-02-2023  / 
18:00 - 23:59
:
 / 

Una Cena Particolare: 5-gangen truffeldiner

Geheel verzorgd 5-gangen truffeldiner in Italiaanse stijl.

@droog en truffelspecialist Piet van der Werff nodigen je uit voor een theatraal diner met de befaamde zwarte truffel, nu op zijn mooist, in de hoofdrol. Vergeet de Nederlandse kou en verwarm je aan Italiaanse wijnen, het eten zoals onze nona’s maakten en bovenal het goede gezelschap. Waan je deze avond in de sferen van Umbrië.

De truffel & de specialist

De zwarte wintertruffel uit Italië is een ware delicatesse. In de bossen van Umbrië, Marche, Toscane en Piëmont in Italië worden truffels met de hand geplukt. De oogstperiode begint in de herfst en duurt tot de lente, dit is dus het perfecte moment voor een feestelijk theatraal Italiaans diner.

Het diner wordt georganiseerd door ‘Truffelgoeroe” Piet van der Werff en @droog’s directeur Sarriel Taus. Piet is een echte truffelspecialist en organiseert al jaren truffeldiners in Italië. Niemand kan zo gepassioneerd over truffel vertellen als onze Pietro. Hij is op de avond aanwezig als chef en zal aan tafel uitleg te geven over de wintertruffel.

Menu

Het menu blijft een verrassing! Er zijn 5 gangen en elke gang bevat de truffel als ingrediënt. Daarnaast zit bij elke gang een zorgvuldig uitgekozen glas Italiaanse wijn. Je kunt kiezen voor een bijzonder wijnarrangement met heerlijke wijnen of een arrangement ‘superiore’ waarbij extra luxe wijnen zullen worden geschonken.

Heb je allergieën? Daar kunnen wij rekening mee houden. Laat het ons van de voren weten bij het kopen van je ticket (bij de kassa onder “additional information”).

Programma

18:00 uur: Inloop – inclusief een heerlijk glaasje prosecco en livemuziek.
19:00 uur: A tavola! (aan tafel!)
Einde ongeveer 00:00 uur.

Het diner vindt plaats in de Red Space, een uitgelezen zaal met rode decoratie, perfect voor een Italiaanse thema-avond. Er zal een theatraal optreden zijn van Italiaanse muziek. Bovendien speelt op de achtergrond de film The Truffle Hunters (2020). Een integere film over het bijzondere leven van Italiaanse truffelzoekers en met prachtige beelden. Hier kun je alvast de sfeer proeven:

See All This


Het kunstmagazine See all This heeft haar nieuwsbrief gewijd aan dit diner inclusief deze prachtige film. Hoofdredacteur Nicole Ex schreef er het volgende over:
“In deze besloten wereld, waar elke truffeljager op zichzelf werkt en alleen woont (op Carlo na), spelen grote belangen en worden de geheimen van het bos met niemand gedeeld. Zeker niet nu de hellingen worden platgetrapt door dagjesjagers en de maffia de trufffelhonden van de beste jagers vergiftigt. Ze delen alles met die hond – hun bord, hun bad, hun bed, hun liefde. Ooit, op een druilerige herfstdag, werd ik in een afgeragde Panda meegenomen naar een kleine trattoria diep in de heuvels van Spoleto voor mijn beste bord spaghetti met verse truffels ooit (o!). Deze week kreeg ik een uitnodiging voor een vijfgangendiner met trufffels. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar als jij wel — zie de uitnodiging hieronder — kijk dan eerst naar The Truffle Hunters en ga!”

Lees de kunstbrief hier.

Informazione

18:00-00:00 uur

The Red Space @droog
Dresscode: Chique Theatraal Italiaanse stijl. Una Giornata Particolare.

Una cena particolare.
Sentiti vivo.