Loading Events
Wednesday 19-06-2024  / 
19:30 - 22:00

Leesclub: ‘Man maakt stuk’ – Maurits de Bruijn

this is a past event

Man maakt stuk, de nieuwe roman van Maurits de Bruijn, is nu enkele weken in de wereld. NRC omschreef het als een boek dat leest als een drag-act.

 

De man, de kunstwereld, heteronormativiteit, gentrificiatie — ze moeten het allemaal ontgelden, net zoals het hoofdpersonage (en misschien wel de schrijver) zelf. Man maakt stuk is een genadeloze ontleding van de man in al zijn hoedanigheden. Grappig en wraakzuchtig, obsessief en subversief.

 

Tijdens deze leesclub gaan we met gespreksleider Yuki Kho in @droog in gesprek over Man maakt stuk– en de auteur zelf is er natuurlijk ook bij.

 

Hoe het werkt: je koopt voor de prijs van het boek een ticket. Je krijgt het boek meteen (digitaal) opgestuurd, dat lees je ter voorbereiding op de leesclub. Er zijn drie ticketopties: papieren boek (€23,50), ebook (€9) en zonder boek (€5).

 

Dit evenement is een samenwerking tussen @droog en Das Mag en zal plaatsvinden op Staalstraat 7B in de Red Space. Inloop is 19:30. De ruimte is gelijkvloers met enkele lage drempels waar ramps voor beschikbaar zijn. Kleine trap naar het toilet.

 

Maurits de Bruijn (1984) schreef eerder de romans Broer en De achterkant van de zon. In 2020 verscheen zijn non-fictiedebuut Ook mijn Holocaust en afgelopen jaar stelde hij de bundel Op de sofaEssays over therapie en het leven samen. Daarnaast is hij redacteur van kunsttijdschrift Mister Motley.

 

Yuki Kho (1991) is journalist en moderator. Ze werkt als samensteller van VPRO Nooit Meer Slapen, is host van de podcasts Naakt op een Kleedje en VPRO Koos en werkt als moderator en interviewer voor de verschillende opdrachtgevers in de culturele sector.

Tickets

this is a past event